Rautaisempaa jatkoa

Rautastoori saa jatkoa..
Esa Sopen käskystä söin kuusi (6) viikkoa Retafer-rautaa 300mg vuorokaudessa ja marssin Fimlabiin omakustanteisiin kontrollilabroihin. Ferrit noussut 32 - 55 ja hb 141, myös perusverenkuvan arvot lähteneet hieman parantumaan. Viime perjantaina kävin Sopen vastaanotolla Turussa, jolloin keskustelimme edelleen pahoista oireistani. Kerroin kuinka toivottomalta ajatukselta tuntuu, että syyskuussa pitäisi täysipäiväisesti opiskella AMKissa, kun nyt jouduin puolentoista kuukauden osa-aikatöiden jälkeen taas sairaslomalle.. Hänellä olikin ratkaisu epätoivooni, rautainfuusio!!

Sain ajan rautainfuusioon 24.4. Turkuun ♥️ Sekin tapahtuu tietenkin omakustanteisesti, sillä julkisella ei vieläkään tunnusteta mun  raudanpuutediagnoosia. Mun mielestä on kuitenkin koko rahan arvoista, että saan toivottavasti mun toimintakyvyn lähitulevaisuudessa takaisin. Saavat sitten psykiatrisella ihmetellä.. :)



Tosiaan eilen sitten lähdin äidin kanssa Turun reissulle (en siis uskaltanut lähteä yksin) ja sain yhden annoksen rautaa suoraan suoneen. Tiputuksen aikana Esa keskusteli äitini kanssa ja tuli ilmi, että olen todennäköisesti ollut raudanpuutteinen koko elämäni. Äidilläni oli jo raskausaikana 21 vuotta sitten todella paha anemia ja todennäköisesti myös raudanpuute, johon ei silloin puututtu, ja sama taas pikkuveljeäni odottaessa kolme vuotta myöhemmin. Sanotaan, että sikiö ottaa sen raudan mitä tarvitsee, mutta Esan mukaan näin ei läheskään aina ole ja minunkin raudanpuute on lähtöisin jo sieltä. Näillä spekseillä joudun vielä moneen kertaan infuusioon, mutta kai tässä jotain toivoa on. 

Nyt myös äitini ja veljeni siirtyvät Sopen hoitoon, onneksi. Meillä kaikilla on enemmän ja vähemmän diagnosoituja 'mielenterveysongelmia' (joo mulla on kyllä myös oikeasti) ja hirveä kirjo kaikenlaisia mysteerioireita, joihin ei tuskin koskaan olisi tullut selvyyttä ellen olisi itse alkanut asiaa selvittämään.. Huhhui. Toivottavasti kenelläkään meistä ei ole pysyviä vaurioita ~20 vuoden raudanpuutteesta..

-P-

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Päässäni ei olekaan niin paljon vikaa, kuin minulle uskoteltiin

Kaikki päävikani